donderdag 3 maart 2011

Daar gaan we weer...




Trok net die Terras do Pó open, een mooie maar wel erg aparte wijn. Het lijkt of de wijn licht gerookt is... Terras do Pó is net als die eerste van de drie die ik meebracht, zie een dag of 5 geleden, afkomstig van dat schiereiland onder Lissabon, een heel erg mooie streek trouwens.
Dat "licht gerookte" deed me doen denken aan die Vinho dos Mortos hier (een Flash die je screen op maximum zet, ze leren het nooit, maar ik heb het ondervangen; Engels leren ze trouwens ook niet; en alle links hier in een nieuw venster). Wijn die -flessen- begraven wordt. Net als die hieronder, die van eergisteren, een wijn uit Alentejo.

Eet trouwens een sneetje Brabants rog met werkelijk perfecte Bleu d'Auvergne van AH. Beter dan die ik in Bordeaux kocht, waarbij ik wel moet zeggen dat ik 'm daar nooit in een goede kazerij kocht.



Nog weer een paar Luxemburg foto's voor de Flash cursus.

Hieronder het Groothertogelijk paleis in de oude bovenstad. Geen architectonisch wonder (op die schoorstenen van gisteren na), maar prima om van bitmap (plaatje zeg maar) in vector (tekening zeg maar) om te zetten, voor de Flash cursus. Met een vector kan je namelijk veel meer doen dan met een bitmap. In Flash en in Illustrator dan, niet in Photoshop.



Tot slot voor wat dit betreft de Place d'Armes, die al ter sprake kwam toen ik meldde er die Judd gegeten te hebben in restaurant Académie. Zie hieronder. Académie ligt ongeveer in het midden.
Met deze foto moeten ze, met de horizontale lichtjesbaan, een tekst in grote letters vullen. Tekstmasker...



Noteerde gisteren "Mensen die de maatschappij aanvallen. En als de maatschappij dan terugvecht, dan beginnen ze te jammeren." Maar ja, naar aanleiding van wie of wat noteerde ik dat?

Zag gisteren The Prestige, wat ik snel uitzette. Over bloeddiamanten. Een sociaal drama met een of andere ouwe man, zoiets...
Zag ook Der Baader Meinhof Komplex. Interessant! Helemaal aan het begin ronddartelende blote kindertjes. Dat zie je tegenwoordig niet meer. (Herinnerde me dat het journaal op Duitsland een jaar of 30 geleden ook met dat soort beelden begon. Het idee, nu...)
Een heel erg gekleurd verhaal, maar dat maakt niet uit want je ontmaskerd ze feilloos. Rudi Dutschke kwam ook nog langs. Zie het zwakhoofd met z'n spuitersogen hier.

Gisteren. Portugese zwarte boontjes, provencaalse sjalotten(-saus) en slakken.



Kook de geweekte boontjes met tegen het eind iets paddoblokje.
Sjalotten stoven in boter met wat knof, vrij lang vrij laag.
Witte wijn erbij en doorstoven.
Grove witte peper en Oxo (of Marmite).
Lek blik escargots.
Proef de boontjes en de sjalotten.
Sauteer de escargots in boter met tijm. Flambeer eventueel met Pernod of zo, of sauteer met ook wat anijszaad.
Alles bij mekaar, zonder het kookvocht van de bonen dan.



Was er een tijd geleden niet een enorme zeurdiscussie op Foodlog over hoe je zwarte boontjes, kokend, zwart kan houden? Nou deze blijven perfect zwart, dus het ligt gewoon aan de soort. Zoals ik al veronderstelde. Zie voor de boontjes foto hieronder.

Recept
Kaastaart met fruit
Maak een mengsel van gepureerd fruit en verse kaas.
Breng op smaak met citroensap en suiker.
Vet een puddingvorm in en bestrooi met paneermeel.
Doe er het fruitmengsel in en decoreer met fruit.
Koel goed voor het serveren.

Recept, ongepublicerd (donderdag!)
Serundeng kacang, serundeng met pinda's
Maak assemwater.
Snij ui en knoflook fijn en bak aan in wat arachideolie.
Bak wat trassi mee (trassi udang, niet trassi goreng).
Doe er kleingesneden laos bij (of rasp die er over), geplet korianderzaad, fijngewreven komijnzaad.
Voeg na even flink geraspte kokos toe en roerbak tot de kokos mooi donkergoud is.
Voeg wat assemwater toe en laat nog even sudderen.
Roer er pinda's door. Gepeld en zonder velletje natuurlijk...



Gezeur nu.
Cloud sounds hier. Of je niks beters van doen hep...
Rechtbankportretten hier.
Kunsthal hier ligt plat (zeker over die helling bij de ingang gestruikeld, woehahahahahahah!!!!). Ergens daar de Caldic Collection. In een gebouw, trouwens, van een onnavolgbare onnozelheid...
Post uit de vergetelheid hier. Tsjee. Net vandaag las ik in Hollands Maandblas '76 het excerpt uit het dagboek van David Koker (Kamp Vught), geredacteerd door Karel van het Reve.
Trio Baumgärtel hier.
Wat een shitsite hier zeg. "Kijk ons eens!". Ken u me vertelle waar ik de tentoonstelling Wetenschap verandert je wereld ken vinde?
Arabia hier.

En nou ga ik eten en DVD kijken en naar bed...