zaterdag 29 januari 2011

Tsja,


dat wordt smokkelen met dat parelhoen. Ik bedoel ik had een paar dagen geleden al vlees (witlof in gekookte ham-rolletjes).
En het wordt wel een rich weekend, met parelhoen vandaag, en zalm met beurre blanc met Pernod morgen...



Beurre blanc
Recept hier (alle links hier in een nieuw venster), Kosher zout is gelul natuurlijk, en dit is het basisrecept. Ik gebruik ook dragon, en zou eigenlijk ook andere kruiden moeten gebruiken (zie morgen) die momenteel niet "en saison" zijn.

Recept
Inktvis schoonmaken
Had misschien beter gisteren kunnen staan...
Kop uit het lijf trekken, voorzichtig de inktblaas, als je die gaat gebruiken, uit die kop halen en die in een bakje met water bewaren. Pas op; rauw is de inkt giftig.
Tentakels van de kop snijden en die ook bewaren.
Vel van het lijf stropen (als het lijf wit is, dan is dat al gebeurd) en weggooien.
Vinnetjes eraf snijden en bewaren bij die tentakels.
Ruggegraat uit het lijf trekken (zo´n doorzichtige veer), even controleren of er geen vet en/of een half verteerde garnaal in dat lijf zit.
Die veer ook weggooien natuurlijk.
Het lijf kan gevuld gebakken worden (kleintjes), in ringen gesneden met beslag gefrituurd, (Calamares a la romana, grote), of (grote) in sepjes gesneden worden die weer ingekerfd worden (diagonaal kruiselings tot de helft van de dikte) en zo gebakken. Die sepjes, zo doen ze dat in China. Serveren met kerriesaus of zo.

Inktvis schoonmaken hier. En hier.



Vrijdag "recept, ongepubliceerd". Maar dat wordt de Beurre blanc, morgen.

Luister naar Satie. Heb het volledig werk, door Klára Körmendi. Forse discussie met S. Die vond die Nederlandse Satie-uitrekker, hoe heet die ook weer, beter. Ik zeg Daar ben je aan gewend, daarom bevalt je Körmendi niet.

O ja! Waarom altijd die rare teksten in proef-, test-websites?
Hier!

Zag A beautifull Mind. Maar waar gaat die film in Godsnaam over???