vrijdag 21 januari 2011

Kogel door de kerk!


Half jaar lang keihard gewerkt, half jaar geleden weekje Brussel, eigenlijk geen tijd, maar toch maar een weekje weg met de boeken mee. 2e week februari: Lissabon.
Mooi hoor! En erg lekker eten en drinken! Intelligente en aardige mensen. Wow!
Een ding is jammer, ik drink geen sterke drank meer. Maar ja, wie weet, in Lissabon na een etentje een klein glaasje melklikeur of vijgenlikeur of boomaardbei likeur of muntlikeur... Dat moet weinig kwaad kunnen, toch?
Die melklikeur, Licor de Leite, smaakt naar hoe heet dat spul, die frisdrank die ex-alcoholisten drinken. Geen tonic maar dat gele...



Lissabon, Lisboa [liesj-bOOah].
Is dat plaatje mooi of is dat niet mooi...

Twee dagen Lissabon, een dag auto charteren en door zeer fraai gebied naar Setubal [sjtOEbal], nog een dag Lissabon, nog een halve dag + halve dag inkopen en de volgende dag retour.

Iemand mee? 180 € retour (TAP) en ik ben uw gratis, en perfect Portugees sprekende gids.

Gisteren
Vreemd hoor. Ik eet saté-saus als koolhydraat zeg maar.
Eieren hard koken, schrikken, pellen.
Zwarte boontjes spoelen, uitlekken.
Arachide olie, sjalot, knof, lombok, kokos (droge geraspte), zwarte boontjes.
Paprika stukjes, iets witte wijn. pindasaus, iets rijstwijn.
Proef. Ketjap of soy?
Stukjes ei erdoor.
Noteerde dat ik het ging eten met óf abon-abon erover, of seroendeng of fruitjes.
Geen idee...



Bah! Wat een vieze pan weer!

Recept
Kikkererwten-spread met tahin, Hummus bin Tahini, Midden Oosten
Kikkererwten 24 uur weken en goed gaarkoken; afgieten en pureren.
Koud laten worden en aanmaken met zout, cayennepeper, vers korianderblad, komijn en knoflook.
Smeuïg maken met olijfolie en tahin (sesam-pindakaas zeg maar) en tot slot limoensap erdoor.
Eten met warme pitah-broodjes.