maandag 3 januari 2011

Enorm lekker,


die kaas - aardappel - Deense blauwe ambachtelijke kaas eergisteren, dat vergat ik te melden. Werkelijk enorm lekker.
Maar gisteren mocht er ook wezen, en weer tsja, vergeten foto's te maken. Op een na. De gerookte haring.



Maar goed, gisteren. Linzen, uiensaus, gerookte haring.
Ik kookte dus in gevogelte fond die kipfilets voor het middagmaal, dus die fond werd super. Morgen een foto, want vanavond gebruik ik het weer.
Maar goed. Zoals aangekondigd forsch ui er zeer lang en zeer zacht in stoven. Iets knof en iets lombok erbij. Werd ongelofelijk lekker. Tot op de bodem weggevroten...
Noteerde "Proeven: + madera?" Niks + madera. Was an sich perfect.

Linzen nu. Iets olijfolie, wat soepgroenten, wat ui en knof, wat geplet komijn en piment en zwarte peperbolletjes. Linzen, ff, water en ook wat van die mooie kippenbouillon...

Linzen uitlekken, vocht bewaren voor iets anders.

Gerookte haring opwarmen in kleine stukjes in de uiensaus. Linzen erdoor.

Wow...



Heel mooi contact in ene. Iemand die mijn Bordeaux website Franse versie taalkundig gratis corrigeert. Site hier (alle links hier in een nieuw venster).
Woont in Brussel, fotografe, ik zeg Van Brussel foto's mis ik..., binnen een dag...
Maar goed. Hierboven de deurklopper van het Horta huis. Kijk. Daar is zij opgegroeid! En wat dies meer zei: in die straat wandelde ze als kind regelmatig met de hond van meneer Toutou. Want die hond heette Toutou. Later bleek Monsieur Toutou René Magritte te zijn...

Net als ik is ze in 1958 op de Wereldtentoonstelling geweest, Atomium, Brussel, en net als ik herinnerde ze zich de olifant van Côte d'Or...
Memoires...

Oud worden
vervelend of naar of eng of zo? Nee hoor, zo lang je maar bezig blijft...
Vertelde vanavond iemand dat ik 3.000+ foto's van Agaves in m'n kop heb zitten en meteen herken of een foto van mij is of niet. Idem 4.000 andere plantenfoto's, 2.000 Bordeaux, 1.000 Brussel en zo kan ik nog ff doorgaan.



Trapleuning van Horta in het Stripmuseum

Die Ko pu paddestoelen, dat is inderdaad shiitake-achtig. Maar toch onvergelijkbaar met verse of met gedroogde-geweekte. Heel veel meer gelei-achtig. (Wat Chinezen erg lekker vinden!)

Tsja, moet je dat waterige weg-roerbakken of juist niet? Mij lijkt van niet en ik ga het dus toevoegen juist vóór vloeistof-toevoeging.