dinsdag 18 januari 2011

Ditjes en datjes. Vanalles dus.


Super d B, hele zwik 50% kortingen deze week, mosselen 2 kilo voor € 4,-. Staat in de planning voor vrijdag. (In het bisdom Breda mocht je op vrijdag behalve vis ook taling eten. Ik kocht bij een fraaie poelier in Tilburg af en toe een taling, nu beschermd overigens. Maar op een gegeven moment zegt die poelier Bent u pastoor misschien?. Nou nee, meneer...)

Kreeg de DVD van de Formule 1 2007. Had al 2006, kon andere jaren niet vinden, bedacht in ene te kijken op Bol en jawel. Niet goedkoop, richting € 25,- en het moet van ver komen dus dat duurt drie weken. Bestelde dus meteen maar 2008...

Hieronder Brawn, 2009. Jammer dat ze weg zijn, of althans "Mercedes" geworden.



Op deze (alle links hier in een nieuw venster) vreselijke site is niks te vinden over "het libido van soldaten" waarover toch een "baanbrekende" tentoonstelling gepland is volgend de Telegraaf.

Lees momenteel Safranski, Schopenhauer und die wilden Jahre der Philosophie. Ein Biographie. "Bordeaux is de mooiste stad van Frankrijk." Kijk.
Groot gebrek in dat boek trouwens. Bij uitspraken wordt middels een afkorting naar het desbetreffende werk verwezen. Maar ja, die afkortingen staan nergens verklaard...

Gisteren
Opleukpizza met lamsworstjes van AH. Drukdruk.
En door olijfolie gehaalde ui, knof, pepperoncini. Verder droge zwarte olijven en gedroogde tomaat-uit-olie.
Die lamsworstjes waren redelijk lekker, maar ik vind dat je duidelijk moet aangeven als je op een bepaalde manier gekruid zijn. Dat moet je op het hoofd-etiket kunnen zien, niet alleen in de ingrediëntenlijst. Deze waren -niet slecht, maar daar gaat het niet om- chorizo-gekruid.
Kappertjes erover trouwens.



Vandaag
Die nog-nooit-gegeten tomaat-fondue. We zullen zien, zei de blinde. In ieder geval levert het een "ongepubliceerd recept" op voor de donderdag.

Las in Schopenhauer over Danzig, Gdansk. Zag ik in dezelfde tijd als het noorden van Oost Duitsland, toen het nog echt Oost Duistland was. In elkaar zakkende antieke panden alom. Dat heette toen "Ruinen schaffen ohne Waffen".

Hieronder die pizza trouwens. Ongebakken. Had beter een gebakken foto kunnen maken.



Verder hou ik het kort. Moet nog koken en hele 2007 Formule 1 zien...