maandag 20 december 2010

Experimenteren...


Je kan bv. runderstoofvlees eerst marineren in rode wijn etc., en je kan het ook, zonder te marineren, Bels, stoven met veel ui, in donker bier.
Dus ik marineerde eerst in donker bier, wel met wat extra alcohol (pure) erbij. Schenkels. Staan nu te stoven. Verslag en foto's morgen.



Gisteren. Opgeleukte pizza salami. Ja, want ik was vergeten die schenkels in de marinade te zetten.
Uhh, die salami is niet zo blekig als op de foto hoor. Lukte me alleen niet met Photoshop te corrigeren zonder de rest "aan te tasten".

Zoals altijd opleuken met zwarte olijf (droge soort), gedroogde tomaat uit olie, en, alles door olijfolie gehaald: pepperoncini, ui en knof.
Lekker hoor.

Ennuhh, o ja, onze Super d B wordt een Poiesz dus ik ging er nog gauw zo'n doos op-te-leuken pizza's kopen, doos drie stuks, € 1,80...

Deed een Google op pizza, zag bij de afbeeldingen meteen er een met salami, klikte, en zag de link: hier (alle links hier in een nieuw venster). Ach gut.



Las in de krant dat Enrique Morente is overleden.
Hier met Pepe Habichuela.

Habichuelas, dit terzijde, zijn enorm lekker. Peultjes, en als het goed is van tuinbonen. Soms bij de betere Turk. Ook heel lange dunne soms. Koken (lange in stukjes) en dan opbakken in olijfolie met rauwe ham en knof. Wow...

Zag Capitalism, a love story van, wie anders, Michael Moore. Mwah. Reagen wordt aardig neergezet, maar verder, kapitalisme, tsja...

Recept, kwoist, vergat dat bijna
Hamans oren, (Sefardisch; Hamantaschen in Ashkenazi)
Klop drie eieren los met een scheut cognac en iets zout.
Kneed met 300 gram bloem tot deeg; kneed 10 minuten door tot het deeg soepel is, eventueel met meer bloem.
Pak in folie en laat een half uur op kamertemperatuur rusten.
Rol zo dun mogelijk uit op een bebloemd werkvlak.
Snij in stukken van 10 bij vijf centimeter.
Vervorm tot driehoekjes met opstaande rand.
Frituur op 180 graden goudbruin en laat uitlekken en afkoelen.
Vul met zie bv. hier.
Serveer eventueel met poedersuiker erover, gemengd met kaneel.



Eetclub, 22 01 07.
Toast met echte (geen suikerbietenspul) rinse appelstroop en gerookte paling. Enorm lekker. De persoon die me hielp, de dorpsarts, geloofde er niks van. Maar at...
Octopus, koud, stukjes, paprikapoeder, olijfolie, stokbrood.
Snoekbaars met Antiboise-saus. Like wow man...
Waarschijnlijk zijn we toen gestoord geweest want daarna kregen we wilde zalm uit de oven met wittewijn-saus...
Ja, gek geworden. Want daarna die zoete donkerbruine Noorse kaas.



Antibes