zondag 27 juni 2010

Vandaag, gisteren, morgen, volgende week...




Vanavond als borrelhapje gerookte forel (uitstekende smeuïge forse portie voor weinig geld van de Aldi) met mierikswortelsaus (beetje room in een kommetje, mieriks ervover raspen en regelmatig erdoor roeren, tot dikke prut).

Gisteren borrelhapje Cabrales en twee schijfjes van die smeuïge Zwitserse kruidenkaas gesneden. Zie boven.



Gisteren dat AH spul, zie blog gisteren (dus!).
Ik moet zeggen het is niet duur (normaal € 9,- voor vier dingen, afgelopen week 7), het is ruim voldoende voor drie volwassenen of twee + twee kinderen, het ideale gezin dus als het althans een meidje en een jochie zijn, dan dus. Het smaakt heel redelijk en ik denk, durf ik het te zeggen, ik bedoel Oserai je le dire, erg lekker voor klaargemaakt kopers.



Een ding: ik had meer pannen op het fornuis dan ooit in de afgelopen maanden. Zie hieronder.
En dat vlees was gemarineerd ("gemarineerd") in ik weet niet wat allemaal, maar je struikelde over de E-nummers.



Nou ja, flink knof toegevoegd natuurlijk, groenten in arachide-olie + sesam-olie gebakken (zoetzure saus was het, iets Oosters)...



En tsja, daar zit ik dan met vier porties (hierboven een grote of, zoals u wilt, twee kleine).
Een gisteren, een vandaag, een diepvries, een buuf.

Shit, nog steeds niet online (alle links hier in een nieuw venster)!

Lees nu naast elkaar Lieve Gerard, brieven van Bernard Sijtsma aan Gerard Reve, en Brieven aan Bernard S., omgekeerd verhaal.
Voorlopig stemmen ze slechts af en toe overeen, ik bedoel in het ene boek staat een brief "je vorige brief" maar die staat dan niet in het andere. Kom er later uitvoerig op terug want begin al wat brief heen brief terug combinaties te vinden.



(De Grote Gerard Reve Show)

Zag gisterenn The Host, Koreaanse monster-ramp-film. Tsja, nogal erg Aziatisch.

Recept, eindelijk
Broodschotel met kaas
Laat een flinke hoeveeldheid fijngesneden ui glazig worden in een grote sauspan, in flink boter.
Maak er een bruine roux van.
Maak er een dikke soep van met half groentenbouillon, half water.
Kruid met nootmuskaat en peper.
Laat een kwartier zacht trekken.
Roer er wat congac door.
Vul een diepe ovenschotel met lagen geroosterd bruin brood waarop verkruimelde Roquefort of Stilton en daarover tot slot de soep. Als je denkt dat de soep niet diep genoeg zal doorzakken, giet er dan halverwege de lagen-making al een deel over.
Bestrooi met geraspte Gruyère.
Bak een minuut of 20 op 190 graden.



Eetclub, Thais

Cultuur nu. Gatverdamme.
EastSite hier. "Negen hedendaagse kunstenaars zetten hun stempel op de monumentale beeldentuin", je moet er niet aan denken...
In het licht van de crisis hier. "Geïnspireerd door de actualiteit van de financiële crisis kwamen ze op het idee om de recessie te visualiseren", wow. "De gekozen vorm is die van het klassieke stilleven; de beeldtaal en belichting die van de oude meesters", dzjee. "De op oude spreekwoorden en gezegden gebaseerde titels geven echter een positieve impuls voor de toekomst". Hè, gelukkig!
Fashionistas hier. Voor Bruni search the blog, en Schiffer heeft naakt bij mij op de bank gelegen. Search the blog op roodleren en dan einde eerste bericht.

Zo kan ie wel weer...