dinsdag 25 mei 2010

Daar zijn we weer.


Niet erg uitgebreid vandaag, want net als gisteren is er de schrijf- & vertaal-druk, vandaag ook nog die druk aangedikt door een conflict met een kabel-tv leverancier die zich wel heel erg vies gedraagt. Ik noem geen namen want het komt voor de rechter, maar tzt. brand ik los! De viezerds! Wow man... De smeerpijpen...
Schreef-vertaalde vandaag een stuk over Aruba, gisteren Mexico, stuitte daar op Eldorado. Maar dat schijnt toch in Colombia te liggen, het mythische goudland. Wat Aruba trouwens ook was . Aruba = aura rubia, goud rood. Er schijnt daar erg veel goud weggesleept te zijn.
Maar goed. Met al deze vage praat spoel ik mijn kop schoon na uren werk aan een juridisch stuk aangaande die kabelkwal.



Wat Groninger marktfoto's vandaag. Afrikaanse witte aubergine.

Eergisteren (zie foto's gisteren) die taro, schijven kort gekookt, daarna gebakken. Vandaag de schijven enkel gebakken, lang, en laag vuur. Met taoge (mosterdsaus?) en gepocheerd ei.

Dit is mooi! Visueel Kieskompas hier (alle links hier in een nieuw venster). Voor die mensen in die tehuizen waar ze de stemkaarten weggooien. Deed 'm zelf (toch?!-) en moet zeggen dat de uitslag beter klopte dan die normale stemwijzer of kieswijzer of hoe heet die. Veel meer SP dan die andere.



Okra, oker, lady's fingers, gumbo

Zag gisteren Twister. Niet echt slecht.

Kreeg Big Night, een of andere kook- of eetfilm, verhaal komt.

Kreeg antiquarisch Millioenenstudiën van Douwes Dekker, maar of dat nou zo'n interessante lectuur is...

O, en heb trouwens klein zaaigoed van granaatappel. Uiterst geschikt voor de beginnende bonzai-kweker. Kleine plant: blaadjes blijven klein en er vormt zich een relatief dik stammetje met mooie bruine bast.



Het hoekje met de kwartels, duiven en eenden

En schreef ik al dat ik Verzameld Werk deel 6 van Reve lees? Verspreide stukken. En klaar heb liggen Mijn betere ik / [alweer] Verspreide stukken van Rubinstein. Heet vreemd genoeg op de kaft De onbekende Tamar. En dan heb ik ook nog Tegels lichten van Hofland liggen. Dat moet uiterst interessant wezen. Indonesië, Nieuw Guinea, Greet Hofmans, you name it.



Recept. Eindelijk.
Biefstuk met Szechuan peper
Maak een dun mengsel van maizena en Sake en breng op smaak met Japandse soya-saus en mirin (Japanse winkel).
Rooster Szechuan peper in een droge wok op laag vuur, haal uit de wok en stamp fijn.
Bak biefstuk-reepjes snel bruin in de wok met arachide-olie en de Szechuan-peper.
Doe de biefstuk in een kom en giet er het braadvocht over.
Wrijf de wok schoon en warm er weer arachide-olie in op, nu met wat sesam-olie erbij.
Bak er nieuwe Szechuan-peper in, met rode peper, verse gember en knoflook, op niet te hoog vuur.
Doe er de biefstuk met het vocht bij en de Sake, voeg peultjes toe, breng aan de kook, laat kort doorkoken en serveer.
Verwijder voor gebruik altijd langere steeltjes van de Szechuan peper. Dit kruid is trouwens, geloof het of geloof het niet, een heel klein gedroogd sinaasappeltje. Of nou ja, citrusvruchtje.



Erpel, zoals ze in Helmond zeggen.

Morgen Aruba!

En, o ja, heb dus gmail maar installeerde vandaag Thunderbird. Gekoppeld naar Gmail natuurlijk. Is toch wat handiger. Je hebt het spul niet alleen online maar ook op je computer, elke 5 (of wat je wilt) minuten kijkt ie of er wat is, is er wat dan krijg je een bericht + een sound, etc. Voor freelancers (freelance.nl) is dat erg belangrijk want een klus kan in 10 minuten "op" zijn.