maandag 1 februari 2010

Dat geloof je toch niet?


Die C1, die is naar de concurrentie overgelopen!
hier (alle links hier in een nieuw venster). Tsjongejonge... Waar gaat de wereld heen...

Griep plusminus bedwongen trouwens. Niet zo'n lange post vandaag dus.

Eerst maar weer een recept.
Had in de rij staan vleessalade met geitenkwark, maar waar kan je nou geitenkwark krijgen, en vlierbessenschermen, maar dat is nu niet de tijd.
Vlinders
Bestrooi plakjes bladerdeeg met een suiker-kaneelmengsel en stapel ze op elkaar.
Rol uit tot een rechthoekige lap.
Bestrooi weer met het suikermengsel.
Vouw de zijkanten naar het midden (heb je dan geen vierkante lap doe het dan met de lange zijkanten) tot ongeveer een centimeter van elkaar.
Bestrooi met het suikermengsel.
Klap de hele lap dubbel in dezelfde richting als vanwaar de zijkanten kwamen.
Bestrooi beide zijden met het suikermengsel.
Vet een ovenplaat in, snijd van het deeg schijfjes, leg die op de plaat en bak ze tot goudbruin bij 180 graden.



Viennoiserie

Uhh, Radio 4, Cristina "brAncauw". Maar branco, dat is toch "brAnkoe"?!

Daar gaan we weer. Tentoonstelling over Vantongerloo in het Gemeentemuseum (Den Haag). Search op Vantongerloo. "Alvorens u de persmap kunt bekijken moet u zich op dit formulier inschrijven". Sodemieter op! Ik wil gewoon info over die tentoonstelling. Als leek. Kristus, de omhooggetilde mongolen...



Zag gisteren de eerste helft van de eerste DVD van Berlin Alexanderplatz (drie stuks totaal). Mooi weerzien na jaren. Biberkopf.



Nog een recept. Griep nog niet helemaal weg...
Vlindertjes (cravattine) met gerookte haring
Kook de pasta, giet af en spoel koud.
Roer er wat olijfolie door want anders gaat het plakken.
Dan bakt u in wat olijfolie ui en knoflook aan, en daar komt dan later flink wat vrij fijn gesneden prei bij.
Kruiden met wat kruidnagel, wat foelie, wat zwarte peper, wat zoet paprika-poeder, wat oregano, wat basilicum en dat soort dingen. Geen zout.
Prei laten garen met een scheut witte wijn erbij.
Dan per persoon een gerookte haringfilet in kleine stukjes snijden (eerst met het vel naar beneden tot op dat vel door de lengte snijden en dan dat vel eraf trekken).
Die stukjes door de groenten roeren en als het redelijk warm is de pasta erin opwarmen.
Zure room erdoor roeren.