dinsdag 24 november 2009

Diverse berichten


Inderdaad: die fado!! Dank voor de link. Zeven keer beluisterd.
Ooit eens in Spanje een dergelijke avond zarzuelas gehoord, vooral twee zangeressen die tegen elkaar opboden. Heerlijk.
Is er al weer trassi te koop?
Groet,
H


Ik vrees, H., dat ik een beetje de weg kwijt ben. Komt ook door gemene pillen tegen schouder-ontstekingen die me erg duf maken; "normale" pillen helpen niet meer en vooruitzicht, weet ik sinds gisteren, is roeren met dikke injectienaald in het gewricht en als dat niet helpt in een maand: opereren.
Maar goed.
"Weer trassi"??? Alslajemedood...



Bijzonder vreemde bonen uit het noorden van zuid Amerika.



Iemand?

Schreef vanavond dit in NRCNext blog.
Over zalm gesproken, ik heb ooit wat meegemaakt.
Iemand die elke week bij me kwam eten wilde persé voor me koken, wat ie niet kon. Kippesoep, en hij stond nog aan de telefoon met z’n moeder te bepraten hoe het verder moest toen ik aankwam. Voorgerecht. Tot mijn enorme verbazing ging hij stukjes gerookte zalm in boter bakken.
Tsja, enorm lekker…
Misschien “bestaat” het wel, maar ik ken het niet.




Recept
Tempeh, algemeen
Tempeh is, zeg maar, volkoren tofu/tahoe. De smaak is licht zuur, yoghurt-achtig.
Zitten er zwarte randjes aan het blok tempeh, dan die gewoon afsnijden.
Snijd in plakken, haal die door bloem en bak.
Of marineer die plakken in assem met goela djawa, knoflook, spaanse peper, wat sherry en wat ketjap. Snij er dan blokjes van en werk die door een warme schotel.
Of zie mijn recept van vanavond, morgen.



Van C(1) kreeg ik deze tip: hier (alle links hier in een nieuw venster).
Uhh, ik bemoei me nooit met TV koks. (Dus de info is welkom¦¬]

Daar heb je er weer een. Mauritshuis, mooie homepage (hier) maar waar staat de info over die Wouwerman tentoonstelling??



Recept
Terrine van kweeperengelei en verse kaas
Maak kweeperengelei of koop in de Spaanse winkel ("Membrillo").
Klop een glas room half stijf en voeg dan drie dessertlepels poedersuiker toe.
Klop nog een paar minuten.
Meng met 175 gram verse kaas en met het sap van een halve citroen.
Vet een cake-vorm in met boter, leg er een laagje kweeperengelei in, dan een laagje van het kaasmengsel etc. tot de vorm vol is.
Eindig met gelei.
Koel goed, stort, snijd in plakken en serveer met muntsaus.
Decoreer met muntblaadjes en met bramen.



Ooit wel een gemeld hier? Cité de l'architecture hier.

Mooi ook. Logicomix.



Kan geen plaatje vinden van Bertrand Russell uit die strip (als dit tenminste Russell niet is), wel mooi stuk strip over hem in Trouw.
Hier.

Essentie klopt. Russell ("Hij kan tegelijkertijd pijp roken, van de berg naar beneden pissen en over filosofie spreken") produceert "beginselen van de wiskunde", zijn leerling Wittgenstein zegt dat hij het bij het verkeerde eind heeft, en Gödel bewijst dat het niet anders zijn kan, ik bedoel: de onbewijsbaarheid ervan.