maandag 21 september 2009

21-09


Vanavond dus die balkebrei met appel. P. wilde er maïs bij, leek me geen goed idee, kocht dus mais om er met tomaten en kaas een ovenschotel van te maken. Want ik vind maïs wel erg lekker.



Postte op het Bordeaux blog wat over de blauwe lucht boven Bordeaux. Deze koppen overigens zitten op door Nederlandse handelaren gebouwde huizen, de "Vlaamse huizen". Stonden buiten de stadsmuren om belastingtechnische redenen.



Idem. Je ziet hier trouwens dat in Bordeaux en omgeving vroeger baksteen af en toe als decoratie gebruikt werd.

Recept.
Snoekbaars, Belgisch
Maak jus van een gehakt kippenkarkas (aanbakken in boter, water erbij, aanbaksels losroeren, zeven, proeven op zout en peper).
Maak knolselderij-stamp en werk er fijngesneden rauwe ham door.
Maak de snoekbaars schoon, dep droog en bestrooi binnen en buiten met peper en zout.
Wikkel de vis in plakken rauwe ham (iets dikker gesneden dan normaal) en bak, eerst rondom op hoog vuur, later op lager vuur, gaar in boter.
Serveer met de opgewarmde jus en met de puree, bestrooid met fijngehakte kervel.



Snoekbaars is een fijn smakende vis waarbij je toch stevige sauzen kunt zetten; die fijne smaak houdt stand. Maakte een paar keer snoekbaars met Antiboise saus; tomaat, rode paprika, ansjovis, olijven; pizzaiola zeg maar. Twee keer op een schip, de Amazone (schoener), voor de top van Mexx Nederland en een keer voor de marketingtop van Orange. Die droegen ook allemaal Mexx.

Komende dagen waarschijnlijk wat stil hier; ga verhuizen, nog geen computer, dwz. staat nog in de opslag, woon zowat naast de bibliotheek waar je kan internetten maar waarschijnlijk geen stick mag gebruiken.