donderdag 10 september 2009

10-09


Enige tijd uit de running geweest.
Geen creativiteit.
Hard aan (geen creativiteit nodig) Bordeaux blog gewerkt.
Hier (nieuw venster).



Geertruidenberg, net als de volgende.

Gekookt.
Carbonara gisteren, eerdere dagen kidneybeans met speklap en paprika en ketjap, bali telor, farfalle met tonijn, haring-bietjessalade...



Heerlijk. 's Ochtends in bad met nrcnext en thee. En daarna op de markt een haring kopen. Dat soort dingen.



Maakte al deze dagen notities voor hier. Maar ja, waar zijn die?



Recept
Pasta met steenmosselen / kokkels / venusschelpen en Noilly Prat
In olijfolie wat ui en knoflook uitbakken.
Wat korianderblad kort meebakken (vers natuurlijk).
Steenmosselen of andere verse (levende) schelpdieren erbij, die je vanwege het zand natuurlijk wel in zeewater gespoeld hebt. Nooit zoet water gebruiken want dan gaan ze dood, open, en lekkere sap weg.
Op hoog vuur flink blijven omroeren tot de schelpen open zijn.
Als een enkele schelp dicht blijft er met het spateltje een tik opgeven; verwijderen als dat niet werkt.
Een scheut Nolly Prat erover, die je van te voren al had klaarstaan met wat bloem erdoor.
Snel inkoken, wat citroen erbij en over pasta gieten die net op dat moment klaar moet zijn.