woensdag 8 juli 2009

08-07




Keek gisterenavond Das Boot. Die waren op weg naar La Rochelle maar dat moet natuurlijk Bordeaux zijn want daar hadden de Duitsers een grote onderzeeboot-haven.

Bruiloftsmaal in Madame Bovary.
Vier grote stukken gebraden rundvlees, zes kip-fricassée’s, gestoofd kalfsvlees, drie lamsbouten, een speenvarken, vier pensworsten met zuring, eau-de-vie, cider (het speelt in Normandië), grote schalen gele room, taarten, hoga en een enorme pièce montée, zo’n bouwsel van nogatine met gedroogd fruit etc. Zie helemaal onder.



Flaubert

Recept
Portugese roereieren
Kook tomatensap wat in, met iets bouillonpoeder en wat Worcestershire.
Bind met allesbinder.
Proef op peper en zout.
Maak roereieren, de eieren losgeklopt met wat water en gekruid met groene kruiden.
Doe wat room door de saus en serveer de eieren daarmee en met blokjes tomaat.



Weinig tijd deze dagen. Woning zoeken...