dinsdag 7 juli 2009

06-07


Tiepe van de Auberge, rekening van juni klopt niet, zes broden teveel, nakijken, blijken zij er zes vergeten te hebben en zien we tegelijkertijd dat wij er drie vergeten zijn. Drie te weinig dus.



Dat schapevlees.
Olijfolie, ui, knof, gember.
Espelette peper, die “macaroni” ook even aanbakken, witte wijn en groentenbouillon, pasta garen, op het laatst champignons erbij, p/z.
Die koteletten ontvet, plat in tweeën gesneden en kort gebakken.



O ja, ik rook niet meer. Rookte toch al weinig en zonder te inhaleren dus dat kostte weinig moeite. Betere smaak? Ja. Aankomen? Nee want ik inhaleerde dus niet.

Gisteren bonensoep voor werkers wijngaard gemaakt (toppen doen ze nu), eergisteren uitgenodigd, geen rooie lap verdomd, grote garnalen geflambeerd met whisky, tweede keer al dacht ik.
Wilde vandaag eigenlijk tortilla met ei en paprika maken maar dat vlees rook nogal sterk.



Beroemd Belgisch recept met schaapskoteletten.
Blancheren, afkoelen, vet eraf pulken.
Per kotelet 10 grote knoflooktenen blancheren.
Koteletten kort aanbraden en dan met die knoflook gaarstoven in Sauternes.