dinsdag 23 juni 2009

21-06


Mensen, waarom krijg ik de laatste maanden zo weinig mail van jullie, terwijl het bezoekersaantal blijft stijgen ??
Zal een dezer dagen wat statistiek publiceren; eenmaligen vs. regelmatigen, aantallen etc.



St; Michel-wijk, Bordeaux

Kocht op de markt van St. Aubin Ch. Petit Bois, Grand vin de Bordeaux. Geen idee. Omgerekend 2,75/fles. [Prima te drinken; hout, maar waarschijnlijk van krullen.]
Mooi: daar tappen ze je ook plastic flessen en bidons vol; komen er oude mannetjes, twee drie liter bidons, drie plastic flessen van anderhalve liter, bidon wit bidon rood drie flessen rosé, veel gereken, “11,65 meneer”.



Recept
Arroz Limeño, rijst uit Lima, Peru, rijst met gehakt en rozijnen.
Week rozijnen in hete thee.
Bak het gehakt rul met ui, knoflook, cayennepeper, komijn, oregano en zout.
Kook rijst.
Meng de uitgelekte rozijnen door het gehakt.
In een ingevette ovenschaal een laag gekookte rijst, een laag vlees, rijst, vlees en rijst.
Goed aandrukken, bakvocht erover en in de oven een korst erop bakken.

Ik had ooit een vreemde vriend in Den Haag die op een rare zolder woonde. Enorme troep en stof en zo. Kwam ik er eens langs, alles super proper... Ik zeg "Netjes hier!" Zegt hij ""Ja, ik heb een vriendin. Uit Peru". Zeg ik "Kookt ze wel eens Arrós Limeño voor je?" Zegt ie "Ja", en na enige stilte "Zowat dagelijks".



PJ: alweer gelijk. Roland / Roeland en niet Karel Martel, Roncesvalles.
Hoe heet die hoorn ook weer? Mooie naam. Idem zijn paard? Zwaard?

Kocht gisteren ook Vin de Pays de l’Aude. Twee Eu./liter. Nog niet geproefd.
De producent nodigt me dringend uit ook zijn andere wijnen te proeven. VdP de la Cité de Carcassonne, VdP des Bouches du Rhône (die ken ik), VdP du Var en VdP Charentais. Heel graag meneer, maar waar kan ik ze kopen ?



Vanavond gepland die kekers, ei, artisjokken. Wordt morgen. Had nog maïs etc. van gisteren.



Hadden het in de kroeg over die mensen die zo’n 6-pits peperduur fornuis kopen, met grill en frituur etc. En twee ovens. En die dan denken dat vanaf dat moment er enkel heerlijk eten van dat fornuis komt.
Ik kook al 10 jaar op een tweepitter. En daar komt perfect eten vanaf, verdomd.