woensdag 27 mei 2009

26-05


Kocht vandaag ‘n doosje met 10 sigaartjes, Savanne, 100% tabak (Deli, Havanna, Braziel), uitstekend, 2,60. Kijk, dat is een andere prijs dan die bijna 9 voor 20 La Paz’jes.



Zat wat te filosoferen over die nep-harissa van gisteren. Nep in Europa dat komt voornamelijk van landen die op basis van een superioriteitsgevoel (misplaatst want gebaseerd op een minderwaardigheidsgevoel) op ons neerkijken. Rusland, China, Afrika. Russische vrouw probeert tevergeefs kind Frankrijk uit te smokkelen, Russische bobo op TV “Het moet iedereen toch duidelijk zijn dat een kind beter in Rusland dan in Frankrijk kan opgroeien”. Vul voor Rusland eventueel Islamitisch land in.



Bazais koeien

PJ. Die Compostellaroute gaat inderdaad via Blaye; dat was een verplichte halte. En daar wordt altijd al veel overgezet dus die pelgrims konden dan mooi mee. Trouwens als je verder loopt moet je om in Bordeaux te komen niet alleen de Gironde over maar ook de Dordogne.



Recept
Portugese melk-likeur, Licor de Leite
Smaakt als Rivella.
Doe in een pot met wijde opening: een kilo suiker, een liter alcohol (minimaal 36%), een in de lengte gesplitst vanille-stokje, 60 gram geraspte bittere chocolade en twee halve citroenen in
schijven.
Roer met een houten lepel en laat zoveel mogelijk suiker oplossen.
Voeg een liter rauwe melk toe en roer weer goed om.
Dek af en laat 12 dagen op een koele plek staan; roer elke dag goed om.
Gooi door een vergiet en filter daarna door koffie-filters.
Bottel.



1.200 kilo

Eindelijk kan ik er vrijelijk over praten. Kreeg vanmorgen de bevestiging dat m’n schouder 100% geaccepteerd is als beroepsziekte. Dat lijkt voor de hand liggend, maar wacht. Lees.

1 December ziekmelding. 9 Januari verklaring beroepsziekte (voor alle duidelijkheid: niet geaccepteerd = niet betaald tot dan). Calvarie van specialisten, echo’s, scans, elke afspraak minstens een maand wachten.
Midden april brief Sociale Verzekering. Uw dossier wordt afgesloten, u heeft 10 dagen na heden om het in te zien. Brief was 9 dagen eerder verstuurd.Ik erheen de volgende dag. Oh nee, dat was helemaal niet de bedoeling dat ik dat dossier inzie, “Er zit niets anders in dan wat u ons stuurde”. Paniek, ik zeg hier staat dat ik het mag inzien etc.
1. De twee belangrijkste verklaringen van specialisten zaten er niet in.
Maar nu 2. Verklaring Château Giscours (“Er zitten alleen stukken in die u zelf heeft opgestuurd”, jaja) over de aard van de door mij verrichte werkzaamheden. Verdomd. Verdomd!
Zes dingen in te vullen, twee ontwijkende antwoorden (“Wat is de aard van de verrichte werzaamheden?” –“Deze persoon heeft bij ons gewerkt”).
En de rest keihard gelogen. Ik heb vier dagen buiten gewerkt, de rest binnen. Plek van werkzaamheden “buiten”.”Repetitieve bewegingen”: geen, terwijl ik daarmee m’n schouder verkloot heb... Enzovoorts.
Direct naar de gendarmerie gegaan voor valsheid in geschrifte, brief op poten naar de Soc. Verz. etc.

Stel je voor dat ik dat dossier niet was gaan bekijken... Of dat ik die brief nog twee dagen later gehad had (“Ja meneer, de Posterijen...”).

Maar goed, nou gaan ze ’t voelen. Arbeidsinspectie (ik heb veel meer dan toegestaan moeten tillen) etc. Tiepe van Arbeidsinspectie: “Wij slaan niet zoveel meneer, maar als we slaan dan slaan we keihard”.

Bedenk dat ik al vijf maanden in de ziektewet loop en nog minstens drie te gaan heb. Praten we over heel veel duizenden euro’s. Ex medische kosten...

Misschien moet ik eens een brief schrijven aan de eigenaar van Giscours en Du tertre. Die weet gegarandeerd van niks. Erik Albada Jelgersma.

Gingen het in de Auberge vieren. Kreeg achter mekaar drie Four Roses...