dinsdag 17 maart 2009

16-03


Aanbod van de week : 3 kilo handsinaasappelen 1,50.

Gisteren vergeten inkopen te doen. Biefstukkie gekocht, friet erbij, de rest van die groene asperges vooraf. O, dat vertelde ik al.
Bij de bief saus: boter, olijfolie, sjalot, knof, rode wijn, cognac, beurre manié, Guérand zout en zwarte peper. Jus er ook door.



Thaise salade, Eetclub

Inkopen.
Voor de eerste keer bij een Carrefour geweest. Daar hadden ze zelfs Marmite.
Vond er guindillas, die Spaansse groene niet te hete pepers op azijn, kokosmelk, Tullamore Dew, meloenjam en Colman’s mosterd.



Die Thaise garnalen-tomaatsoep met koriander, limoen en Spaanse peper

Recept

Broodje Alicante
Bestrijk een in de lengte gehalveerd stokbrood met de olie uit een blikje ansjovis.
Leg daarop schijven tomaat, daarop gesnipperde ui en knoflook, daarop de in de lengte gehalveerde stripjes ansjovis, bestrooi met peper en beleg met plakken redelijk jonge kaas.
Serveer met pepers uit de pekel.

Broodje Catalaans
Rooster sneden boerenbrood die ingewreven zijn met wat goede olijfolie.
Rasp er direct na het roosteren knoflook op uit en beleg ze daarna met uitgeknepen tomaten die van binnen nog ietsje groen mogen zijn.
Bestrooi licht met grof zeezout.
Serveer met kaas of rauwe ham.



Thaise geconfijte mango

Ruim boven de 20 graden de afgelopen dagen en de komende.
Vanavond iets zomers dus. Verse doperwten, bosui en Gruyère.

Weinig tijd vandaag...