dinsdag 3 februari 2009

02-02


Vandaag de officiële verklaring van beroepsziekte gekregen. Ondanks nog geen 200 uur gewerkt alles betaald dus, salaris en medische kosten.



Croques voor de winkel gemaakt; Croque monsieur: snee brood, béchamel, gekookte ham, iets béchamel, snee brood, béchamel, geraspte Emmentaler en in de oven. Croques madame: kuiltje in de kaas, ei in breken, oven. Best lekker, maar de béchamel moet wel goed zijn; tijm, laurier, peper, bouillonblokje van goede kwaliteit, ietsje kruidnagel (verkruimelde topjes) en ietsje foelie.



Vandaag is het Chandeleur, whatever that may be et iedereen pannekoeken, die dan ook aan de lopende band gebakken worden hier. Met suiker, met chocola...



Ook hier weten sommige mensen dat pannekoeken lekkerder zijn als je ze van half tarwebloem half sarrasin maakt, boekweit.



Die roggevleugel die ik vanwege geen stroom weg moest gooien, die wilde ik als volgt klaarmaken; vond de notitie terug.
Ovenschotel beboteren, vleugel erin, droge witte wijn tot ie onder staat, zout, peper, gehakte ui, peterselie.
15 minuten op 200 graden, scheut crème fraiche erbij, nog vijf minuten.
Kookvloeistof binden?
Serveer bv. met bulgur en wat groene citroen. Groene citroen, citron vert, dat gebruiken ze hier nogal; onrijpe citroen zeg maar. Search the blog op kaki en dan zie je ze.



Gegeten filei, die pasta uit Calabrië, aubergine en geitekaas. Met vinho verde.