dinsdag 27 januari 2009

23-01


Er staan op dit blog twee verschillende periodes van postings. Voor ik naar Frankrijk ging en daarna. Voor ik naar Frankrijk ging was het anders; zie bv. iets begin oktober. Dit hele verhaal overigens afgezien van de fantastische postings van Marieke, die binnenkort weer hervat gaan worden.
Hoe dan ook, binnenkort heb ik eindelijk internet, en dan wordt het iets tussen periode 1 en 2, want elk heeft wel iets. Dat kan dan want dan zijn de omstandigheden zoals tijdens periode 1, internet, terwijl ik daarnaast in het culinair interessantste gebied van de wereld woon.
Nu is het thuis schrijven zonder internet, naar de bieb, openingstijden niet altijd gelukkig voor mij, en na een half uur komt er een blaag binnen en moet je je plek afstaan. Geen kritiek overigens. Bieb en internet is volledig gratis. Het is een gemeentelijk initiatief, dus niet aangesloten bij een bieb-netwerk, maar toen ik informeerde naar Céline’s Voyage au bout de la nuit was de reactie “Hebben wij dat niet?? Dat wordt dan direct aangeschaft”.



Aanleg wijngaard du Tertre; blijf het volgen

Gisteren gésiers d’oie, ganzemagen, met couscous (in noord Afrika eten ze veel ingewanden van gevogelte en schaap dus dat moet kunnen) en wortel (smaakt altijd prima in couscous). Couscous klaarmaken met warm water en olijfolie. Olijfolie, wortel, ui, knof, raz-al-hanout (betere Turk of Marokkaan; je hebt het licht pikant tot zeer pikant: betekent dak van de winkel = waar ze de kruiden drogen; search the blog voor de samenstelling). Gevogelte-bouillon en rode wijn (hier mag dat) en rozijnen, inkoken. Gésiers kleingesneden erbij (klaargemaakt, uit blik dus), even doorwarmen, couscous erdoor. Perfect.



Tweede stadium aanleg wijngaard, ch.. d’Issan als ik me niet vergis; alleen nog maar piketpaaltjes en draden

Nieuwe appelation! Côtes de Bordeaux, naast de al bestaande Premières C d B.
Blaye, Castillon, Francs en Cadillac. Vrije keuze het C d B te noemen of bv. C d B Blaye.



Spookachtig uitzicht vanuit mijn woonkamer tijdens storm gisteren; vannacht nog heftiger storm

En ja, het gaat uitstekend hier. Griep, gastero en de bakker nog niet van z’n waterpokken of wat is het af. Vrouw van de bakker (winkelwerk) slingerschijt, een leerling twee weken op school, een andere regelmatig thuis met race-kak, en last but not least de vrouw van de eigenaar, ook winkelwerk, gisteren door een hond gebeten, vingertopje weg, 14 dagen...

Na het eten, gisteren. Dat mooie kaasje van laatst



en een stuk pruimetaart.



met een in de oven ontplofte boulot. Erg lekker brood trouwens.