woensdag 21 januari 2009

20-01




Blub blub...

Voor de scan van m’n schouder moest ik een formulier invullen. Of ik een penis-implantaat hep. Misschien kunnen die verpleegsters d’r handen niet thuishouden of zo.



Croque monsieur, een culinaire tosti zeg maar

We hadden het over dat lupinezaad, “lupin”. Als je het over de duivel hebt... Vanmorgen bespraken we een meelmengsel, monster, of we daar croques van konden maken. Zat lupinezaad-meel in. En ’s middags zag ik in ’n grote super olijvenmix met ook lupinezaad erdoor. Ze hadden tot mijn grote vreugde trouwens ook Heinz pickalilly.



Croque madame

Maar we gaan dus croques maken een dezer dagen. Brood was vandaag al gebakken, maar ja, als door dat mengsel zout zit moet je er natuurlijk geen zout bij doen.

In die super ook Guinness gekocht, een van de twee soorten bier die ik lekker vind. Andere is gueuze.



Verder een mij onbekende pasta-soort, mafaldine.



Ben nog steeds op zoek naar linguini, platte spaghetti zeg maar.



Vanavond zou er uit Spanje gesmokkelde (= grote hoeveelheid) whisky worden afgeleverd, niks dus. Zo gaat dat hier. 1e pief die de luiken komt repareren, niks, 2e idem, 3e... Maar een ding, dat is niet Frankrijk maar dat is van ’s Hertogenbosch tot Cadiz zo, Italië incluis. De Engelsen hebben een uitdrukking, The wogs begin at Calais. Naar analogie daarvan ontwikkelde ik Spaghetti begint onder Zaltbommel.



Chorizobrood gemaakt voor de winkel