zaterdag 14 juni 2008

Mengelwerk toegift


Vanavond
Ik ben eruit.
Arachide-olie, ui, knof, groene lombok.
Rijstwijn, Tom Yum paste (zwarte Thaise curry-paste; is niet heet, itt. de rode en groene).



Later die doormidden gesneden Tivall balletjes erbij en even later groene paprika.
Naan bakken op grillpan.

Volgende Eetclub
Thema deze keer, en wel Thais.
En deze keer twee voorgerechten en een na, ik bedoel: geen kaas, wat prima uitkomt want dat kennen ze daar niet.
Borrelhapjes: baby-octopus.



1e voorgerecht: Salade met "groene mango"



Groene mango is veel groter dan de normale, en wordt onrijp gegeten. In salades of bij bier, met een sambal-suiker mengsel erop.

2e voorgerecht: die Thaise tomatensoep.
Pikant, want met Thaise bouillonblokjes en Mangda curry; plus koriander en rivierkreeft (wat me de beste vervanging lijkt van die Thaise garnalen).



Mangda

Hoofdgerecht: kip met drie soorten Thaise curry; groene curry paste, rode en zwarte (zie hierboven voor de zwarte; de groene en de rode in elke betere super; liefst combineren met cocos).
Verder rijst.

Na: gember-roomijs met Thaise gesuikerde/gedroogde mango (die ik van het L.-spul uit Thailand nog over heb).
En slagroom natuurlijk.