donderdag 12 juni 2008

Eetclub vandaag


Enkel het menu. Recepten later. Val van m'n graad na 11 uur op de been.

Borrelhapjes: Thaise gedroogde - gewalste - gebakken inktvis en gedroogde mango (heel ander dan de Phillipijnse die we eerder hadden), + dipsausjes: ketjap manis + ketjap asin, + gembersiroop, + sambal badjak, + citroen.
Voorgerecht: artisjokharten in room - Noilly Prat saus. Met groene asperges als deco.
Hoofdgerecht: bacalhao uit de oven + kriel, champignons, trostomaten, peterselie, ui, knof, zwarte olijven. En veel olijfolie.
Franse kazen: perfecte Roquefort, perfecte rauwmelkse Camembert, Chaumes, Munster, geitenkaas au cendre (in as) en een schapenkaas van Corsica (in kruiden) waarvan ik de naam kwijt ben. Alles perfect maar ja, voor ± 18 porties toch 82 Eu.
Deco: snoeptomaatjes, whaterver that is; heb geweigerd ze te proeven.
Nagerecht: soort rol van kastanjepuree (Aubenas!), chocolade, boter en suiker. Erg lekker en erg machtig.
Deco: meloen.

Nou ja, nog geen 20 Eu pp inkoop / kosten, want de leden betalen alleen de inkoop. + hun drank natuurlijk, en dat loopt aardig op...

Recepten morgen.

Ga nu op de bank liggen met enkele glazen wijn en de Bootleg Series van Dylan...