dinsdag 24 juni 2008

AH 1-2-3-4


AH 4-3-2-1 systeem. Of, zoals zij het noemen: 1-2-3-4.
Complete maaltijd voor twee volwassenen en twee kinderen. Nou, voor vier enigszins bejaarde eters is het meer dan genoeg. En goedkoop. En niet slecht. Een ding echter: simpel klaarmaken is het niet. Je moest in ons geval drie pitten in de gaten houden en roeren en dat soort dingen.

Koolhydraten
Ze hebben rijst, ook met “wilde rijst”, diverse soorten aardappeltjes, diverse verse pasta’s.



"Wilde rijst". Heeft weinig met rijst te maken. Is eerder familie van gras. Rijst ook natuurlijk, maar "wilde" zit dichter bij gras. Net als T'eff.

Eiwitten
Diverse soorten kip, Italiaans gehakt (whatever that may be), diverse varkensvlezen, zalm, enz. Weinig vis, geen vego. Geen rundvlees gezien maar ik kan me vergissen.
Ik heb het over de AH in Zuidhorn. Kan misschien verschil maken. Geen idee. Kleine Hamburgertjes hadden ze ook.

Groenten
Roerbakgroenten, broccoli en dat soort dingen. Ook salades.



En allerlei sauzen.
Vreemd. De helft waren flinke potten, de andere helft kleintjes. Wel zelfde prijs.

Met 4-3-2-1 ipv. 1-2-3-4 bedoel ik dat je bovenin de sauzen hebt staan, maar daar begin je niet mee, daar eindig je mee. Toch?!

Goed. We aten het op proef, T. en ik. Verslag hier.
Na veel deliberatie kozen we eerst de proteïnen.
Gemarineerde varkensreepjes
Gyros, zeg maar. Eén E-nummer. Paprika-poeder, witte peper, koriander, sandelhout (zie andere posting), nootmuskaat, selderij, gember, mosterdzaad, foelie, cayennepeper, ui, knof.
Was te weinig pikant. Ik bedoel: met deze smaakstelling had het pikanter moeten zijn.
En nog wat over dat vlees. Er kwam, bij het bakken, enorm veel vloeistof uit het vlees. Dat is dus geen gezond vlees.

Daarna kozen we de koolhydraten.
Verse pappardelle (zoals al gezegd: veel verse pasta).



Als groenten kozen we Hollandse botersla. Was prima. Botersla, redelijk wat ei, kerstomaat, wortel, selderijknol, paprika en flink wat prima smakende appel. Dressing: yoghurt / kruiden. Prima maar wel een ietsje zwak van smaak. Alles bij elkaar 3 E-nummers.

De saus nu. Dat is een beetje moeilijk. Die sauzen gaan, zeg maar, een bepaalde richting uit, en dat is niet de richting van de andere ingrediënten.. We kozen “dan maar” voor verse milde currysaus. Zeven E-nummers. Yoghurt, tomaat, sereh, citroen, rode peper, laos, fish sauce, cocos, chili.
Een ding over die saus: was kleuter-eten-zoetig. Desondanks redelijk pikant. Niet voor ons maar voor de gemiddelde eter.
Was een beetje red curry-paste achtig, maar, zoals het hoort, inderdaad met cocos erbij.

Home made red curry paste
Zier er erg heet uit...



O ja: 1+2+3+4 kost 8 Eu. Prima prijs.