dinsdag 11 maart 2008

Vandaag


Kookte dus bij Bos.
V.a. morgen bakjes (500 gram minimaal) gegratineerde aardappelpuree, rode kool en hachée. Smaakt perfect, al zeg ik het zelf. Met liefde gekookt en alles puur natuur.

Verder zes verschillende pizza's gemaakt, om uit te proberen.
Sardien of ansjovis; ui, knof, kappertjes, zwarte olijven (1/4 pizza 0,89 cent), vego met champignons en/of paprika en/of etc. + ui, knof, zwarte olijven en kappertjes (1/4 pizza 0,79 cent).

En je kan kiezen tussen mét of zonder zwarte olijven (Eetclubbers kiezen natuurlijk altijd mét) en hot of niet hot (zelf gepekelde pepers).

Binnenkort ook Kinderpizza. Vers fruit (behalve de ananas, want dat vinden ze vers niet lekker) en zoete mais.



Gewoon een mooi brood...

Maakte daarna bij Holt het "deeg" voor het gedroogde pruimen-ijs.
Gedroogde pruimen in kokend water. Kookt weer: vuur uit. 8 uur laten staan, af en toe omroeren.
Uitlekken (vloeistof opdrinken of zo), pitten eruit, prakken en rietsuiker toevoegen tot het ietsje zoet is. Niet echt zoet. Dit is geen echt zoet ijs.
200 gram pruimenprut blenden met 1 eigeel, 200 cc. room, sap van een halve citroen, 225 cc. volle melk.
Licht kruiden met fijngeknepen kopjes van kruidnagel, geraspt nootmuskaat en versgemalen zwarte peper (zie Holsteiner Pflaumenmus hier (nieuw venster, zoals altijd).
Koelen en er ijs van draaien.



Waterkastanje. Krijgen we volgende (april) Eetclub.

Nog iets vandaag?
Ja. Pizza rookworst-peultjes.
Lekker man!