donderdag 24 januari 2008

Beloofde iemand dit recept erop te zetten


Entrecôte met bloedworstsaus. Albi.



De beroemde brug



Die (half Romaanse half Gotische?) kerk met dat waanzinnige Renaissance portaal eraan...



En dan praten we nog niet eens over het Toulouse-Lautrec museum. Een ongelofelijk mooi museum. Kasteel, uitkijkjes...

Albi (nieuw venster)

Maar goed. Wat ik daar at. Met die "gris" rosé.

Aubergine in schijven in de lengte. Flink fijn zout erop en uitwrijven (deze bewerking is tegen de sponzigheid). Na 10 minuten draaien en weer zout erop. Na 10 minuten afspoelen, uitknijpen, vinger erover "Zout?' Zo ja, dan herhalen. Droogdeppen, door bloem, goudbruin bakken.

Olijfolie, ui, knoflook.
Wat kruiden, schijf bloedworst (ook door de bloem gehaald) aan twee kanten bruin bakken. Bloedworst in stukjes. Flink stevige rode wijn erbij. Stoven. Prakken. Boedworstsaus = klaar.

Aubergine-stukjes in de saus opwarmen.
Mooie entrecôte bakken.
Serveren met de saus.
En met? Ik zou zeggen met pasta.



Toulouse-Lautrec
(Wat was dat ook weer, die film over T-L, waarin de hoofdrolspeler de hele film op z'n knieën loopt?)

Museum (nieuw venster)